Welkom op de website van Blox' visuals in Mookhoek 

Kijk gerust rond in het fotoboek of andere onderwerpen die u interessant vind. 

 

Lees ook mijn Blox' Blog waarin ik wat achtergronden vertel van mijn foto's en over evenementen of projecten waar ik mee bezig ben. 

Blox' Nieuws!!

Wat nieuw werk:

Afgelopen week heb ik wat mooie foto's kunnen maken wan een historisch item. Op 30 mei vond een lancering plaats van de eerste bemande ruimtevlucht vanuit Amerika. De ruimtevaart heeft altijd al mijn interesse gehad. Daarom was het natuurlijk een uitdaging om daar iets van op de foto te krijgen. Ik had ontdekt dat de Crew Dragon bij de tweede rondgang om de aarde over Noord Frankrijk zou vliegen, en ook hier zichtbaar zou zijn. Het is me gelukt het vast te leggen! (zie foto hier onder en in de Blog) 

Verder heb ik nog een paar mooie foto's kunnen maken van de zonsondergangen die iedere keer weer adembenemend zijn.

 

Analoge Doka :

 

Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een volledig ingerichte zwart/wit doka wat tevens de afdrukstudio is voor de blauwdrukken die ik maak.

Natuurlijk horen daar ook de nodige analoge camera's bij. Voor de kleinbeeld fotografie heb ik een Olympus OM 10, een Minolta XC300 en een Canon EOS 50 ter beschikking.

Daarnaast gebruik ik voor de grootbeeld negatieven voor blauwdruk een 6 x 4 Agfa boxje en een 4 x 4 inch Franka balg camera. Beiden zijn uit de 50er jaren.

Inmiddels zijn de eerste afdrukken in de doka gemaakt om alles te testen op functioneren. Alles werkt nu, en kan ik beeldmateriaal gaan maken. In de blog kunt u meer lezen en zien over de eerste resultaten.

Cursus en camerakeuze :

 

Ik kan o.a. een cursus aanbieden voor mensen die net een camera hebben gekocht, of er een willen gaan kopen. Ook liggen er in kasten vele digitale camera's te verstoffen, die weliswaar wat gedateerd zijn, maar die nog steeds, met de juiste behandeling, prachtige foto's kunnen maken! Zolang u geen zijkant van een dubbeldekker bus hoeft te vullen, kunt u met een 10 megapixel camera, nog heel goed uit de voeten.. Van diverse soorten camera's heb ik ook exemplaren liggen, dus wanneer de keuze moeilijk is, kunt u het een en ander uitproberen. In de camera stalling heb ik de beschikking over compact camera, bridge camera, spiegel-reflex met diverse lenzen en systeem camera met verwisselbare lenzen. 

Hierdoor kunt u de verschillen en overeenkomsten ervaren, en wellicht de juiste keuze voor uzelf maken, wat voor camera u het beste ligt.

Wanneer men begint met fotograferen, is de automatische stand natuurlijk de veiligste optie. Wat ik in beginsel wil laten zien is hoe een automatische stand werkt. Daarna gaan we verder kijken wat nog meer mogelijkheden zijn om zelf invloed te hebben op een camera en hoe u een foto Maakt in plaats van Neemt.

Heeft u interesse hiervoor, neem dan contact op. Ik werk graag met een kleine groep of 1 persoon.

Op de pagina Werk in Opdracht kunt u informatie vinden over activiteiten en diensten die ik verder aanbied.

 

 

 

 

 

 

Flyby van SpaceX Crew Dragon op 30 mei  23.15u

 

© 2015 - 2020 Blox' visuals. Laatst bijgewerkt op 22 september 2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now