Blox' ontwikkeld.....

Wat moet je hier nu bij denken.. Inderdaad zijn er wat ontwikkelingen geweest afgelopen week.

Ten eerste is er inderdaad ontwikkeld in de doka. Wat test foto's gemaakt met de Olympus analoge camera, zodat de film vol was. Daarna ontwikkeld en een aantal afgedrukt. Zit weer leuk materiaal bij, en ik heb weer wat kleine dingetjes ervaren die ik anders kan doen. Scherpstellen met de hand en film ben je toch niet helemaal meer gewend, dus daar duiken we nog in. Ik heb nu beide camera's (Olympus OM 10 en de Canon EOS 50) geladen met film, dus zodra het een beetje leuk weer is met mooie luchten, gaan we aan de slag.

Ten tweede is er ook op het digitale vlak iets veranderd. Nu de Bug in mijn scherm eindelijk weg is, kan ik weer lekker werken aan mijn foto's. Net nog een nieuwe serie straatfoto's hier op de site gezet bij Straatfotografie, en nog wat eerder werk doorgelopen. Daar miste ik iets in. Net als in mijn vroegere werk als geluidstechnicus, streefde ik naar detail. Je moest alles kunnen onderscheiden als je in de zaal zat. In de fotografie is het niet anders ben ik tot de ontdekking gekomen. Bij een bepaalde vergrotong begon alle detail "wollig" te worden en de "crisp" ontbrak.

Hoewel ik nog steeds vind dat een 10-12 MP camera nog steeds goed beeld kan leveren voor de doorsnee fotografie, vind ik de overstap die ik nu gemaakt heb toch logisch. Ik heb een nieuwe camera gekocht met zeer hoge resolutie, maar wel de vertrouwde spiegelreflex..

Waarom dan toch?

Overstappen naar systeemcamera zou veel te grote gevolgen hebben voor alles wat ik rond mijn camera's heb hangen. Ook de investering zou te groot zijn om alles te vervangen aan lenzen en sturingen. Wat ik nu toegevoegd hen is een zeer hoge resolutie binnen het systeem. Geen rare wisselingen, en ik heb een zeer geschikt lenzenpark daarvoor.

Ik ben er in ieder geval zeer blij mee, en ik heb de "crisp" zeker gevonden!!

Blox' Blog
Recente berichten
Zoeken op trefwoorden
Volg mijn Blog

 

© 2015 - 2020 Blox' visuals. Laatst bijgewerkt op 15 april 2021

© Alle beelden zijn van Blox visuals
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now