Blox' heeft CaptureOne 21

Voor mij is '21 al begonnen! In de vorm van nieuwe software dan wel te verstaan. Je hebt al kunnen lezen dat ik betrokken ben geweest bij het laatste deeltje van het Beta proces, dus het is niet helemaal nieuw meer, maar toch!

In eerste instantie had ik het idee dat de laatste features niet geheel aan mij besteed zouden zijn, doch is het heel handig geworden! De nieuwste functies zijn o.a. Speed Edit ( editen met een letter ingedrukt, en waarde veranderen met muis beweging), Haze Reduction (mist verwijderen, of juist versterken) en nieuwe ingebouwde ProStandard kleurprofielen voor camera sensors. Deze profielen halen meer uit de rendering van kleuren. Soms hebben programma's wat nare bijwerkingen in bijv. blauwe luchten die te snel naar een bleke tint trekken. Dat is in deze profielen verleden tijd. Het aantal profielen is nog wat beperkt, maar wordt steeds uitgebreid met camera's die op de markt zijn.


Eigenlijk zou ik een cursus moeten organiseren voor deze weergaloze RAW fotobewerker, maar er zit al zoveel cursus in het programma zelf gebouwd. Als je dat wilt, kun je de instelling kiezen om bij iedere functie een korte uitleg te krijgen in tekst, maar ook dmv. een korte video waar het effect van de functie getoont word. Daarnaast kun je ook uitgebreide lessen zien op de website van CaptureOne zelf.


Inderdaad ben ik enthousiast. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren in materiaal en software. Toch raad ik je aan eens te kijken of gratis voor 30 dagen te proberen. Misschien is het iets voor je.


Hieronder een foto van het lichtproject "Rotterdam Winterstad", gemaakt van 20 km afstand.Blox' Blog
Recente berichten
Zoeken op trefwoorden
Volg mijn Blog

 

© 2015 - 2020 Blox' visuals. Laatst bijgewerkt op 15 april 2021

© Alle beelden zijn van Blox visuals
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now