Blox' ziet een ster

Gisteravond ben ik eindelijk aan de slag gegaan met een vrij heldere ster die ik al een paar dagen aan de hemel had zien staan. In plaats van allerlei experimenten ben ik meteen voor de ultieme uitdaging gegaan door de langste combinatie in elkaar te zetten. Een 400mm lens, voorzien van 2 stuks 1,4x converters, en dan op een crop camera. Dat laatste maakt voor het uiteindelijke beeld niet veel uit omdat de projectie op de sensor niet groter word dan met een full frame. Alleen de beeldvulling veranderd met deze truc.

Na een paar probeersels met de zelftimer heb ik toch maar een afstandbediening er op gezet, want ondanks een goed statief, beweegt deze combinatie wel snel.

De beelden die ik daarna gemaakt heb, maakten best indruk. Het effect van vocht in de atmosfeer en de afwijking die word veroorzaakt door de diafragma bladen gaven een heel speciaal effect. Aan de foto hieronder is niet veel bewerkt. niet meer dan een beetje verscherping en ruis onderdrukking.

De ster heet Mirphak. 62 keer onze zon en het licht heeft er 506,45 jaar over gedaan om ons te bereiken. (Zie bijgevoegd tabel van Wikipedia)

Als je met deze fotografie bezig bent in deze vreemde tijd van het Corona virus, besef je hoe klein en kwetsbaar we eigenlijk zijn in het universum.

Blox' Blog
Recente berichten
Zoeken op trefwoorden
Volg mijn Blog

 

© 2015 - 2020 Blox' visuals. Laatst bijgewerkt op 15 april 2021

© Alle beelden zijn van Blox visuals
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now