Blox' in analoog blauw en bruin

Vandaag wil ik jullie nog meer resultaten laten zien uit de doka. Dit keer komen de afdrukken niet uit het donker maar gewoon bij een paar LED spotjes en een gemodificeerde gezichtsbruiner..

De afbeeldingen bij deze blog hebben een mooi rondje gemaakt. Het zijn digitale foto's die ik afgelopen zomer heb gemaakt aan de Cote Opale in Noord Frankrijk. Van deze beelden heb ik er een paar uitgekozen en omgezet naar zwart/wit, daarmee de contrasten en details wat aangepast en vervolgens negatief gemaakt. Die negatieven heb ik geprint op A4 film met een gewone inkjet printer. Nu heb je dus weer een analoog negatief waar je iets mee kunt doen.

Dan is alles gereed om de papieren in orde te maken. Op de lichtplaat heb ik de aquarel papieren ingeschilderd met de lichtgevoelige chemicaliën. Van ieder negatief heb ik 2 afdrukken gemaakt met de UV lampen en vervolgens met water afgespoeld. de helft van de afdrukken heb ik daarna in het omkleurbad gedaan.. Wat daar in zit? Pickwick Earl Grey thee.. Na een half uurtje is het blauw van het origineel, bruin/grijs geworden..

Om ze te laten zien heb ik ze nu weer digitaal gefotografeerd, en is de cirkel rond. Mijn oorspronkelijk digitale beeld is weer digitaal, maar met een heel aantal stappen er tussen.

Je kunt op de foto's klikken om meer detail te zien

Veel plezier, en bij vragen kun je contact opnemen.

Blox' Blog
Recente berichten
Zoeken op trefwoorden
Volg mijn Blog

 

© 2015 - 2020 Blox' visuals. Laatst bijgewerkt op 15 april 2021

© Alle beelden zijn van Blox visuals
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now