Blox' in de late avond

Een paar dagen geleden werd het in de avond wat mistig. Toen ik met de honden buiten liep zag ik de rook van de schoorstenen bij Moerdijk, recht omhoog gaan en daarboven een grote wolk vormen. Een imposant gezicht! Daaronder begon zich mist te vormen, maar dat was mer in de voorgrond. Hieronder een foto..

Ook boven de industrie van Rotterdam, waren dit soort wolken aan het vormen. Hieronder de zwart/wit versie daarvan, toegepast met gesplitste kleuren. In dit geval blauw in de hoge lichten.. Op de voorgrond hangt een sliert mist die boven het land hing. Onscherp op de voorgrond zie je de top van de walnootboom in de tuin.. Aangezien die heerlijke noten oplevert, haal ik die niet weg!

Dit vond ik een mooi voorbeeld om een ieder te inspireren om ook 's avonds laat eens naar de lucht te kijken. Als er geen sterren zijn, spelen zich ook andere dingen af boven je hoofd. Neem daarvoor wel een statief.

Onderstaande foto is gemaakt met een belichting van 30 seconden met een diafragma f 3.2, vanaf statief. Verbazingwekkend hoeveel licht er eigenlijk nog is om half elf in de avond, halverwege april..

Probeer maar eens uit!

Blox' Blog
Recente berichten
Zoeken op trefwoorden
Volg mijn Blog

 

© 2015 - 2020 Blox' visuals. Laatst bijgewerkt op 15 april 2021

© Alle beelden zijn van Blox visuals
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now