Blox' kunstcafe is klaar

Vandaag heb ik de foto's van de expositie voor het kunstcafe weer opgehaald. De reacties op het werk waren positief en voor mij was het een mooie gelegenheid om de kritische blikken van kunstenaars te zien en de meningen te horen. Fotografie word zeker gewaardeerd door andere beeldmakers zoals schilders. Aan de ene kant logisch omdat schilders ook foto's gebruiken als hulpmiddel of inspiratie voor hun schilderijen. Aan de andere kant wordt de fotografie gezien als een kunstje. Dat is ooit eens door Eastman, de oprichter van Kodak, veroorzaakt. De eerste camera voor consumenten werd immers gelanceerd met de sloagan "You push the button, we do the rest"

Inmiddels zijn we wel een paar stappen verder. De kunstenaars heb ik wat meer kunnen vertellen over het proces van fotograferen in de huidige tijd. Er was overigens ook grote interesse in de blauwdrukken en het proces daar achter. Komende winter wil ik de ruimte in huis vrij maken om zowel het blauwdrukken als de zwart/wit doka in te richten. In het digitale proces heb ik ook weer wat vernieuwing aangebract door het inrichten van 'Tethering". Alles is gereed om portret of objecten shoots via de computer en Ipad meteen te bekijken en meteen de belichting of scene te wijzigen. Hierdoor qword de nauwkeurighed en effectiviteit veel groten naar mijn idee. Dit is een van de voorbeelden hoe je als fotograaf altijd aan het sleutelen bent aan je workflow.

Nogmaals, de ideale workflow maak je zelf.

Hieronder staan twee resultaten van de test met tether shooting.

Tet met scherptediepte bij f1.4.. Best lastig bij zowel DSLR als Systeemcamera. Bij tethering is het een stuk makkelijker om het resultaat direct te zien en de instellingen aan te passen.

Bij deze foto wil je meer scherptediepte, maar toch een onscherpe achtergrond. Deze is gemaakt met f4 zodat het begin van de oren net onscherp beginnen te worden. Voor productfotografie is tethering dus ook een heel handige methode.

De tether opstelling. (duidelijker plaat volgt!)

Blox' Blog
Recente berichten
Zoeken op trefwoorden
Volg mijn Blog

 

© 2015 - 2020 Blox' visuals. Laatst bijgewerkt op 15 april 2021

© Alle beelden zijn van Blox visuals
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now