Licht!

February 29, 2016

Zoals je al gezien hebt, is de site onlangs wat aangepast. Na de kleurige foto van de roltrappen van de Markthal in Rotterdam, was het tijd voor iets nieuws. Ditmaal een geheel andere kleur. Een foto van een beeldje, maar zeer aparte kleuren. Hoe zit dat??

Eigenlijk heel simpel.. De sleutel ligt bij twee dingen. Witbalans en flitser. 

Normaal gesproken heeft een flitser een kleur die het daglicht benaderd. Wanneer je in je camera of software dus die witbalans kiest, word je onderwerp daglicht belicht, en als je dat overdag doet, met een daglicht achtergrond, gebeurt er weinig spannends, dan alleen de schaduwen worden ingeflitst.

Nu gaan we iets anders doen. We hebben een daglicht achtergrond, en we geven de flitser een kleurfilter met bijvoorbeeld lichtblauw. We maken op deze manier een foto van een grijskaart, en daarna van het onderwerp. Wanneer je deze twee foto's importeert in Lightroom, vertel je de software dat de gekleurde foto met grijskaart, de witbalans is. Die kopieer je als instelling, en dan open je de andere foto. Je plakt de instelling van de vorige foto, en voila... je onderwerp is keurig van kleur! Kijk je dan naar de achtergrond, dan zie je de lucht in oranje/rood! Je onderwerp staat dus in een rode wereld, zonder dat je onnatuurlijk in hoeft te kleuren in Photoshop! Als je een geel filter op de flitser zet, wordt je achtergrond diep blauw tot diep paars. Wanneer je kleur te uitgesproken word, kan lightroom niet meer corrigeren, maar doet wel zijn uiterste best. Onderstaande foto is zo'n geval. Je krijgt dan een prachtig gekleurde foto...

 

Probeer het zelf eens uit! Veel plezier!

 

 

 

Please reload

Blox' Blog
Recente berichten

March 19, 2020

February 18, 2020

January 27, 2020

January 8, 2020

December 31, 2019

October 27, 2019

October 10, 2019

Please reload

Zoeken op trefwoorden
Volg mijn Blog

 

© 2015 - 2020 Blox' visuals. Laatst bijgewerkt op 05 juni 2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now